Cava Castellblanch Grande Cremant Brut Inzoomen

Cava Castellblanc CARAT Brut

mousserend wit

Nieuw product

Cava is een Spaanse D.O. die zich uitspreid over meerdere gebieden in Spanje. 90% van de Cava productie, zo-ook deze, is afkomstig uit de streek Penedes, gelegen direct ten westen van Barcelona, dat wordt beschouwd als het kwaliteitsgebied voor cavas

In Stock

€ 8,70 incl. btw

Toevoegen aan Verlanglijst

Klanten beoordelingen en recensies

Nog geen recensies geplaatst
in deze taal

Beoordeel / schrijf commentaar

Free Google QRcode module from Mediacom87

Aantal Korting U bespaart
12 10% tot € 10,44

Cava is een Spaanse D.O. die zich uitspreid over meerdere gebieden in Spanje. 90% van de Cava productie, is afkomstig uit de streek Penedès, gelegen direct ten westen van Barcelona, dat wordt beschouwd als het kwaliteitsgebied voor cava's (mousserende wijnen).

Notitie van wijnproever en vinoloog Salburg;

Mousserende wijn "is my game" ik ben er dol op! van Champagne, en crémant tot Sekt, en Cava.

Ook met Cava ben ik kritisch... er zijn er namelijk vele die 'onder de maat' zijn. Zo'n in mijn beleving slechte Cava heeft een onmiskenbaar "karton aroma".

Die wil ik natuurlijk niet verkopen...

En zie hier ! wat een prachtig glas mousserende wijn en voor wat een nette prijs !

Een fijne, geelgroene zachte pareling weerspiegelt in het glas een gouden schittering. In de mond voelt hij fris en elegant, wat licht notig's, iets van citrus, mild en puur, eindigend in een uitstekende finale.

Deze Cava is gemaakt volgens de "Méthode Traditionelle". Hij past perfect als aperitief, maar kan op ieder moment van de dag verleiden. Hij wordt het best geserveerd bij een temperatuur van 6° a 8° Celsius.

 Castellblanch is een van de oudste cava producenten van de Penedès. Het huis is opgericht in 1908 door de Parera famlie.
Het heeft een ruim assortiment aan CAVA's. CAVA is altijd methode traditionel en heeft een minimale fles rijping van 9 maanden. Een echte cava is aan de vierpuntige ster onderop de kurk te herkennen.

De druiven die gebruikt worden zijn de inheemse soorten : xarello, macabeo en parellada

Xarello: zorgt voor structuur en body
Macabeo: vrij neutrale soepele druif
Parellada: frisheid aan de wijn


60% Xarel·lo
30% Macabeo
10% Parellada
Alcohol: 11,5%
Dosage: Brut: 9 g/l
9 – 12 months in bottle
Serving conditions: Serve between 6 – 8ºC

Verpakkingseenheid 1

Recensies

Wees de eerste om een recensie te schrijven !

Gerelateerde producten

    Wim over Wijn

Heeft u zich al op onze NIEUWSBRIEF ingeschreven ?

NIX18

     Facebook Register Handerlaar

All parcels delivered with zero CO2 at zero extra cost