Celebrate Diversity , Kúria Pride White, Etyek-Buda

wit PRIDE

Nieuw product

Esterházy is een oud, zeer invloedrijk en rijk magnatengeslacht uit Hongarije. De familie gaat terug tot de dertiende eeuw en heette oorspronkelijk Zerházy.

In Stock

€ 9,50 incl. btw

Toevoegen aan Verlanglijst

Klanten beoordelingen en recensies

Nog geen recensies geplaatst
in deze taal

Beoordeel / schrijf commentaar

Free Google QRcode module from Mediacom87

Aantal Korting U bespaart
12 10% tot € 11,40

Esterházy is een oud, zeer invloedrijk en rijk magnatengeslacht uit Hongarije. De familie gaat terug tot de dertiende eeuw en heette oorspronkelijk Zerházy.

Het geslacht heeft verschillende bekende militairen, staatslieden en mecenassen voortgebracht. Vooral de connectie met Joseph Haydn is bekend. Hij was kapelmeester van de familie en verzorgde als dirigent concerten van het hoforkest. Ook de componist Franz Liszt had banden met de familie. Hij werd geboren op hun landgoed in Raiding.

De familie bezat ruim drie miljoen hectare grond. De familie bezit het Slot Esterházy in de Oostenrijkse stad Eisenstadt, de hoofdstad van de deelstaat Burgenland. Dit slot werd gebouwd in 1390 op de plaats van een veel ouder kasteel. Tussen 1663 en 1672 is het verbouwd door Carlo Martino Carlone.

Een bijzondere wijn van de inheemse druivenrassen Királyleányka (koningsdochter) 80%, Szürkebarát (Pinot Gris)20%. Fris, fruitig en bloemig. Peren en grapefruit in de smaak. De knisperende zuren geven veel structuur aan deze wijn. Goed als aperitief, bij hors d’oeuvres en pasteitjes. Heerlijk om nu te drinken. Niet al te koud serveren dan komen de aroma’s en de smaken nòg beter uit.

Kleur Wit
Verpakkingseenheid 1

Recensies

Wees de eerste om een recensie te schrijven !

Gerelateerde producten

    Wim over Wijn

Heeft u zich al op onze NIEUWSBRIEF ingeschreven ?

NIX18

     Facebook Register Handerlaar

All parcels delivered with zero CO2 at zero extra cost