Champagne KRUG Grande Cuvee brut, in luxe Gift box. Inzoomen

Champagne KRUG Grande Cuvee brut, in luxe Gift box.

champagne

Nieuw product

Waarschuwing: Laatste items in voorraad!

€ 160,00 incl. btw

Toevoegen aan Verlanglijst

Klanten beoordelingen en recensies

Nog geen recensies geplaatst
in deze taal

Beoordeel / schrijf commentaar

Free Google QRcode module from Mediacom87

Champagne KRUG Grande Cuvee brut, in luxe Gift box.

Sinds de oprichting in 1843 - door Johann-Joseph Krug, van Duitse afkomst - is de Krug-filosofie quasi onveranderd gebleven. Zo vindt bij Krug de alcoholische gisting van de wijnen nog altijd plaats in kleine eikenhouten vaten van 205 liter. Die worden meticuleus onderhouden en hebben alle een andere leeftijd, wat de complexiteit van de wijn, samengesteld uit al die wijnen van verschillende vaten, verhoogt.

Krug gebruikt ook een hoog percentage "reservewijnen" in zijn champagnes, wijnen van vroegere oogsten die – zoals gebruikelijk in Champagne – gemengd worden met de wijn van de meest recente oogst. In elke Grande Cuvée zitten reservewijnen die tot 25 jaar oud kunnen zijn. Wat die zo gegeerde combinatie van rijpe en jeugdige aroma's oplevert.

De drie klassieke druivensoorten in Champagne (chardonnay, pinot noir en pinot meunier) worden ook in de Grande Cuvée gebruikt, maar in welke proportie wil men niet meteen kwijt: om het "mysterie" te bewaren, neem ik aan. Na enig aandringen ben ik toch te weten gekomen dat pinot noir dominant aanwezig is (53 tot 58%, afhankelijk van het jaar). Ten slotte heeft elke fles Krug minstens 6 tot 7 jaar kelderrijping achter de rug alvorens op de markt te komen, wat zowel de romigheid van de textuur als de complexiteit van de smaak ten goede komt.

Topkwaliteit heeft zijn prijs, ook voor de aandeelhouders: na 130 jaar moest de familie Krug in de jaren 1970 op zoek naar extern kapitaal, onder andere om meer eigen wijngaarden te kunnen aankopen en zo de autonomie in de bevoorrading van druiven te versterken. Cognacproducent Rémy Martin kocht zich in en verwierf stilaan de meerderheid van de aandelen. Maar de familie Krug bleef het bedrijf leiden, ook nadat Krug in 1999 overgenomen werd door de luxemultinational LVMH.

Bij Krug wil men niet zeggen hoeveel flessen Krug er sinds de overname geproduceerd worden. Je kan er nochtans van uitgaan dat een multinational als LVMH een potentiële meerverkoop nooit laat liggen. Maar luxemarketeers weten ook dat luxe schaars moet blijven, althans in de perceptie

Recensies

Wees de eerste om een recensie te schrijven !

Gerelateerde producten

    Wim over Wijn

Heeft u zich al op onze NIEUWSBRIEF ingeschreven ?

NIX18

     Facebook Register Handerlaar

All parcels delivered with zero CO2 at zero extra cost