Montagny Premier Cru, Albert Bichot Inzoomen

Montagny Premier Cru, Albert Bichot

wit robuust

Nieuw product

Deze Montagny Premier Cru is vol van vanille en brioche. In de smaak amandel en appel. Een levendige wijn met veel mineraliteit en een fantastisch lange afdronk. De wijn is vergist en gerijpt op eiken vaten waarvan 15% nieuwe vaten.

€ 23,75 incl. btw

Toevoegen aan Verlanglijst

Klanten beoordelingen en recensies

Nog geen recensies geplaatst
in deze taal

Beoordeel / schrijf commentaar

Free Google QRcode module from Mediacom87

Bourgogne is een piepklein dorpje boven Reims. Maar we hebben het natuurlijk niet over dit dorpje, maar over het voormalige hertogdom, waartoe delen van België, Nederland en Luxemburg behoorden, dus de wijnstreek dat zich uitstrekt vanaf de hoofdstad van de streek Dijon naar het zuiden toe tot en met Lyon.

Vandaag de dag valt de streek in vijf departementen (provincies) alsook in vijf wijndistricten.

  1. Chablis in departement Yonne
  2. Côte d’Or in het gelijknamige departement van Dijon tot Chagny
  3. Chalonnais in Saône & Loire, van Chagny tot Sennecey-le-Grand
  4. Mâconnais in Saône & Loire, van Sennecey-le-Grand tot Saint-Véran
  5. Beaujolais voornamelijk in de Rhône (en in Ain)

Uit alle de hierboven genoemde wijnstreken importeert Wijnkoperij de Hermitage witte en rode wijnen van het huis Albert Bichot. 

La Maison Albert Bichot, het mooie familiebedrijf onder leiding van Albéric Bichot, bestaat al sinds 1831. Het embleem ”het hertje” bestaat zelfs al sinds de 13e. eeuw…
Familietradities in combinatie met modern leiderschap – grote beschikbaarheid aan bedrijfsmiddelen, zowel als aan deskundige directie en medewerkers !
Dit zijn onze eigen conclusies na vele bezoeken en contacten van de afgelopen jaren en maanden.
De familie Bichot houdt kantoor in Beaune, vlak aan de ringweg van het centrum van de stad, met grote wijnkelders nabij de Hospices de Beaune bovendien. De familie bezit daarnaast flinke domeinen in Nuits St Georges, Pommard, Chablis, Moulin-à-Vent en Mercurey….

Eigenaar van wijngaarden als Richebourg Grand Cru, Chambertin Grand Cru, Clos-de-Vougeot Grand Cru, Grands-Echezeaux Grand Cru, Echezeaux Grand Cru, Corton Grand Cru : in totaal 13 hectares Grand Cru … en dan nog eens 26 in Premier Cru met in totaal meer dan 100 hectares wijngaarden in Bourgogne duidelijk temidden van de hoogste rang van Bourgogne.

In het hart van de Côte Chalonnaise vormen de wijngaarden voor deze appellatie een groot amfitheater op de hellingen die zich uitstrekken over 4 dorpen, waaronder die van Montagny-lès-Buxy. Deze 301 hectare (743 acre) appellatie is uitsluitend gewijd aan de Chardonnay.


Recensies

Wees de eerste om een recensie te schrijven !

Gerelateerde producten

    Wim over Wijn

Heeft u zich al op onze NIEUWSBRIEF ingeschreven ?

NIX18

     Facebook Register Handerlaar

All parcels delivered with zero CO2 at zero extra cost