Meursault 1er Cru'Les Charmes, Dom du Pavillon, Albert Bichot, Bourgogne Inzoomen

Meursault 1er Cru' Les Charmes', Dom du Pavillon, Albert Bichot, Bourgogne

wit rijp

Nieuw product

En charmante en genereuze wijn, met geuren van citroen, amandels, witte bloemen, tarwebloesem, van brood dat vers uit de oven komt. De smaak volgt de aroma's en de wijn heeft een rond en zacht mondgevoel. De wijn kan gerust 7 tot 10 jaar, of zelfs langer worden bewaard.

€ 65,00 incl. btw

Toevoegen aan Verlanglijst

Klanten beoordelingen en recensies

Nog geen recensies geplaatst
in deze taal

Beoordeel / schrijf commentaar

Free Google QRcode module from Mediacom87

Bourgogne is een piepklein dorpje boven Reims. Maar we hebben het natuurlijk niet over dit dorpje, maar over het voormalige hertogdom, waartoe delen van België, Nederland en Luxemburg behoorden, dus de wijnstreek dat zich uitstrekt vanaf de hoofdstad van de streek Dijon naar het zuiden toe tot en met Lyon.

Vandaag de dag valt de streek in vijf departementen (provincies) alsook in vijf wijndistricten.

  1. Chablis in departement Yonne
  2. Côte d’Or in het gelijknamige departement van Dijon tot Chagny
  3. Chalonnais in Saône & Loire, van Chagny tot Sennecey-le-Grand
  4. Mâconnais in Saône & Loire, van Sennecey-le-Grand tot Saint-Véran
  5. Beaujolais voornamelijk in de Rhône (en in Ain)

Uit alle de hierboven genoemde wijnstreken importeert Wijnkoperij de Hermitage witte en rode wijnen van het huis Albert Bichot. 

La Maison Albert Bichot, het mooie familiebedrijf onder leiding van Albéric Bichot, bestaat al sinds 1831. Het embleem ”het hertje” bestaat zelfs al sinds de 13e. eeuw…
Familietradities in combinatie met modern leiderschap – grote beschikbaarheid aan bedrijfsmiddelen, zowel als aan deskundige directie en medewerkers !
Dit zijn onze eigen conclusies na vele bezoeken en contacten van de afgelopen jaren en maanden.
De familie Bichot houdt kantoor in Beaune, vlak aan de ringweg van het centrum van de stad, met grote wijnkelders nabij de Hospices de Beaune bovendien. De familie bezit daarnaast flinke domeinen in Nuits St Georges, Pommard, Chablis, Moulin-à-Vent en Mercurey….

Eigenaar van wijngaarden als Richebourg Grand Cru, Chambertin Grand Cru, Clos-de-Vougeot Grand Cru, Grands-Echezeaux Grand Cru, Echezeaux Grand Cru, Corton Grand Cru : in totaal 13 hectares Grand Cru … en dan nog eens 26 in Premier Cru met in totaal meer dan 100 hectares wijngaarden in Bourgogne duidelijk temidden van de hoogste rang van Bourgogne.

Meursault heeft twee soorten bodem samenstellingen die men beide terugvindt in het climat Les Charmes, een op kalkhoudende klei die de wijn kenmerkt door volheid en rijkdom en een andere op de kalkrotsbodems die luchtigere en meer minerale fijne wijnen voortbrengt. Op het perceel Les Charmes heeft men een combinatie van beide wat uitzonderlijke wijnen oplevert.

Handgeoogst, 60% gefinivieerd op houten vaten. Daarna 12 tot 15 maanden gerijpt op houten vaten waarvan 25% nieuwe vaten.

Recensies

Wees de eerste om een recensie te schrijven !

Gerelateerde producten

    Wim over Wijn

Heeft u zich al op onze NIEUWSBRIEF ingeschreven ?

NIX18

     Facebook Register Handerlaar

All parcels delivered with zero CO2 at zero extra cost