Secret de famille, Pinot Noir, AOC Bourgogne, Albert Bichot Inzoomen

Secret de Famille, Pinot Noir, AOC Bourgogne, Albert Bichot

elegant rood

Nieuw product

Een elegante wijn met overheersende fruitige aroma's van zwarte bessen en wilde rode bessen. Een wijn met een zachte, evenwichtige structuur op de mond, die eindigt met een delicate afwerking die doet denken aan rood fruit.
Koppel deze wijn met geroosterde of gegrilde vlees, pluimvee, groenten en milde kazen.

€ 16,95 incl. btw

Toevoegen aan Verlanglijst

Klanten beoordelingen en recensies

Nog geen recensies geplaatst
in deze taal

Beoordeel / schrijf commentaar

Free Google QRcode module from Mediacom87

Deze Pinot noir is gemaakt van druiven van nauwkeurig geselecteerde plots. De wijn is nu op dronk maar zal zich in de komende 3 jaar nog mooier ontwikkelen. De wijn is volledig op hout opgevoed waarvan 20% op nieuw hout.

Bourgogne is een piepklein dorpje boven Reims. Maar we hebben het natuurlijk niet over dit dorpje, maar over het voormalige hertogdom, waartoe delen van België, Nederland en Luxemburg behoorden, dus de wijnstreek dat zich uitstrekt vanaf de hoofdstad van de streek Dijon naar het zuiden toe tot en met Lyon.

Vandaag de dag valt de streek in vijf departementen (provincies) alsook in vijf wijndistricten.

  1. Chablis in departement Yonne
  2. Côte d’Or in het gelijknamige departement van Dijon tot Chagny
  3. Chalonnais in Saône & Loire, van Chagny tot Sennecey-le-Grand
  4. Mâconnais in Saône & Loire, van Sennecey-le-Grand tot Saint-Véran
  5. Beaujolais voornamelijk in de Rhône (en in Ain)

Uit alle de hierboven genoemde wijnstreken importeert Wijnkoperij de Hermitage witte en rode wijnen van het huis Albert Bichot. 

De appellation Fixin beslaat zo’n 100 hectare wijngaard en ligt even ten noorden van Gevrey-Chambertin. De beste wijngaarden liggen hier tegen de hellingen en bezitten de status van Premier Cru. De twee bekendste zijn de Clos du Chapitre en La Perrière. Deze kunnen wijnen voortbrengen die in goede jaren gemakkelijk 10 tot 15 jaar mee kunnen.

Deze elegante rode wijn heeft een typische pinot noir kleur: jeugdig, licht en doorzichtig rood. In de geur een mooie expressie van wilde aardbeien en kersen (kirsch) en een discrete houttoon en lichte aardsheid. De smaak is elegant en puur, heel zacht en sappig met rijpe tannines. Een zeer goed gemaakte Fixin. 

La Maison Albert Bichot, het mooie familiebedrijf onder leiding van Albéric Bichot, bestaat al sinds 1831. Het embleem ”het hertje” bestaat zelfs al sinds de 13e. eeuw…
Familietradities in combinatie met modern leiderschap – grote beschikbaarheid aan bedrijfsmiddelen, zowel als aan deskundige De familie bezit daarnaast flinke domeinen in Nuits St Georges, Pommard, Chablis, Moulin-à-Vent en Mercurey….

Eigenaar van wijngaarden als Richebourg Grand Cru, Chambertin Grand Cru, Clos-de-Vougeot Grand Cru, Grands-Echezeaux Grand Cru, Echezeaux Grand Cru, Corton Grand Cru : in totaal 13 hectares Grand Cru … en dan nog eens 26 in Premier Cru met in totaal meer dan 100 hectares wijngaarden in Bourgogne duidelijk temidden van de hoogste rang van Bourgogne.

Recensies

Wees de eerste om een recensie te schrijven !

    Wim over Wijn

Heeft u zich al op onze NIEUWSBRIEF ingeschreven ?

NIX18

     Facebook Register Handerlaar

All parcels delivered with zero CO2 at zero extra cost